Concerto, Faluház, Brüsszel

Concerto, Faluház, Brüsszel

Szerző: Tóth Gyula

Az energiahatékony épületekkel kapcsolatos tudásmegosztás és információcsere terén elért eredmények bemutatására adott kiváló terepet a 2010. december 6 és 7 között Brüsszelben megrendezett Concerto Final Forum. A Concerto program keretében 2005 óta 23 ország 58 városában kezdtek energia hatékony beruházásokba. Ezek nyomán összesen közel 1150000 négyzetméternyi területen végeztek energiahatékony renovációkat vagy építettek ökoépületeket, ezzel 137.000 tonna széndioxid-kibocsátás csökkenést érve el.

A konferencia első napján a Concerto közösség városainak képviselői Nantes-ból, Hannoverből, Lyon-ból, Budapestről és Weilerbachból mutatták be az elért eredményeket. Budapest és a Faluház képviseletében Somfai Ágnes tartott előadást.

A konferencia első napjának végén Günther Oettinger az EU energiaügyekért felelős biztosa külön gratulált a Concerto csapatnak az elért eredményekhez, és megjegyezte a Concerto tapasztalatai akövetkező generációs “Smart cities” kezdeményezés alapjául is szolgálnak.

A konferencia második napján műhelybeszélgetésekre került sor, ahol a konkrét projektek kivitelezésének nehézségeiről és tapasztalatok cseréjéről esett főleg szó.

Az Energiaklub a konferencián a STACCATO Faluház projektet mutatta be, amelyet szintén a ConcertoPlus program támogatott.

(via Bajusz Annamária)

Facebook Comments