Láncreakció

Láncreakció

Szerző: Perger András

Szerencsére a cím csak az Ökopolisz Alapítvány és a Heinrich Böll Alapítvány rendezvényének elnevezése. E hét végén, november 24-26. között konferenciát (hivatalos elnevezésével Fesztivál-konferencia egy atomenergia-mentes világért) tartanak Pécsett, amin jómagam is részt veszek, a pénteki programban. A rendezvényen a magyarok mellett számos külföldi előadó lesz. Érdemes eljönni, ritkán nyílik alkalom, hogy a témáról szélesebb, globális perspektivából hallgathassunk meg szakértőket.

Ami az Energiaklub jelenlétét illeti, a programból csütörtök este javaslom meghallgatásra Bodó Balázst, aki a fukusimai események hazai médiavisszhangját vizsgáló, megbízásunkból készített tanulmányával összefüggésben fog beszélgetni az atomenergiáról szóló kommunikáció sajátosságairól. Én pedig pénteken a Paks: kockázatok, költségek, információnyilvánosság című panelben veszek majd részt.

Kedvcsinálónak néhány előadó, “húzónév”:

  • Dr. Fülöp Sándor, Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa
  • Varró László, Nemzetközi Energiaügynökség, Gáz, szén és villamos áram divízióvezető
  • Stephen Thomas, az energiapolitika professzora, University of Greenwich
  • Dr. Kaderják Péter, igazgató, Regionális Energia Kutatóközpont
  • Felsmann Balázs, Corvinus Egyetem, volt energiaügyi szakállamtitkár
  • Peter Diehl, World Information Service on Energy

 

Természetesen lesz szó atomenergiáról általában, Paksról, energiapolitikáról, illetve szombaton az uránbányászatról. Ritkán van ilyen rendezvény Magyarországon, érdemes eljönni.

 

Facebook Comments