2021: válságcunami vagy feltámadás?

2021: válságcunami vagy feltámadás?

2021: válságcunami vagy feltámadás?

Épp csak elkezdtünk szembenézni a környezeti válsággal, amikor beütött egy globális járvány, és ez magával ragadta a gazdaságot is. Ki lehet lábalni egy ilyen válságcunamiból? Hogyan kell egyszerre küzdeni a klíma és a biodiverzitás megmentéséért? Léteznek-e bevált politikai módszerek a válsághullámok kezelésére? A TRIP Hajó, a Qubit.hu és az Energiaklub közös rendezvénysorozata, az Energiahajó negyedik részében meghívott szakértőink arról vitáztak, hogy vajon elnyelnek-e minket az egyre nagyobb válsághullámok.

Mi várható 2021-ben, megmentjük-e a bolygót vagy a válság válhat az új normalitássá a Földön? Az Energiahajó negyedik adásában, melyet élőben közvetítettünk a Facebookon Sipos Katalin biológus és természetvédelmi szakember, Borbáth Endre kríziskutató, szociológus, valamint a Qubit szerzője, Zsoldos István közgazdász, adattudós beszélgettek arról, vajon mi várható az előttünk álló 12 hónapban és az után. Újabb válságok jönnek, vagy feltámadás? A vitát Bart István, a Klímastratégia 2050 Intézet vezetője és az Energiaklub elnökségi tagja moderálta.

A teljes adás elérhető Youtube csatornánkon és a Spotifyon is.

A havonta jelentkező beszélgetésekben az energiához, a klímaváltozáshoz és a környezetvédelemhez kapcsolódó aktuális témákat járjuk körül. A résztvevők körét úgy állítjuk össze, hogy minél több tudományterületet és minél színesebb hátterű szakembert emeljünk a diskurzusba, ezzel változatos és egyedi nézőpontokat tudjunk bemutatni. A szeptemberben Budapest közlekedéséről, októberben a légszennyezettség magyarországi helyzetéről, decemberben az USA klímapolitikájának jövőjéről és Biden klímaügyi ígéreteiről beszélgettünk.

Facebook Comments